Световните пазари през април – тенденции и анализ

Световните анализи през април
Avatar photo

Цветослав Цачев

главен инвестиционен консултант, ЕЛАНА Трейдинг

В края на миналата седмица анализаторите на ЕЛАНА Трейдинг любезно отговориха на запитване от страна на брокерите на Goldman Sachs и помогнаха на колегите си отвъд Атлантика да намерят вътрешната норма на възвръщаемост на инвестиция в биткойни при портфейл в MtGox. В замяна от Goldman изпратиха най-новия си анализ за развитието на световните пазари през месец април, който е само за вътрешно ползване.
Ние сме склонни да споделим тази информация с приятелите на ЕЛАНА Трейдинг, за да се възползвате от знанието, което определя пазарните движения. Успех!

Евро

Единната валута излиза извън влиянието на планетата Меркурий и вече няма да се определя толкова от празните приказки на централните банкери в Европа. Очаквайте техните думи да се претворят в също толкова ненужни действия. Препоръчваме на трейдърите да продължават с покупките на евро, докато се случат следните събития:

  • Почти всички страни освен Германия пострадат сериозно от скъпата валута;
  • Германските коли станат неконкурентоспособни на китайския пазар и бъдат заместени от Форд;
  • Започне внос на американски шистов газ. 

Австралийски долар

Тъй като звездите над Австралия са други, а планетите се движат в обратна посока, австралийският долар ще поскъпва. Продължавайте с покупките и през април.

Петрол

Украйна и Русия постепенно излизат от влиянието на Марс, планетата на войната. Венера на Украйна е в противостояние с Меркурий на Русия и до любов, и диалог няма да се стигне. Това ще свали напрежението около цената на петрола и през април ще има разпродажби. Внимавайте с късите позиции обаче, защото ретроградното движение на Венера означава финансова нестабилност. Ако някой ще плаща фалита на Украйна, нека не е от тримесечната печалба на Goldman.

S&P 500

Индексът е подкрепен от влиянието на Нептун, планета на сънищата и илюзиите. Силата на индекса наближава кулминацията си, която ще бъде през октомври. Внимавайте с транзита на Нептун и Сатурн, които често са непредсказуема комбинация. Тяхното съвместно влияние започна да се усеща още от 1929 г. и ще се запази в близките четири века. Купувайте умерено и продавайте силно към средата на месеца, когато Марс ще създаде предпоставки за гравитационни вълни между Юпитер и Сатурн.

Злато

Ефектът на Уран върху цената на златото постепенно ще премине и цената на метала отново ще се влияе единствено от ретроградното движение на Венера. Това означава, че ще се активизират разпродажбите от инвестиционни фондове и покупките от индийски булки. Продавайте най-вече при пълнолуние, когато мениджърите на фондовете имат неспокойни сънища за отрицателна доходност.

Честит 1-ви април!

Ако желаете да се запознаете и да разширите познанията си в традиционния фундаментален анализ на капиталовите и валутните пазари, посетете безплатния ни курс „Фундаментален анализ и новини, които влияят на валутните пазари“ на 3 април от 18:30 ч.